Video: Kizhin virtuaalinen 3D-ympäristö

Tsekkaa! Videomme Kizhin vuorovaikutteisesta 3D-virtuaalisesta ympäristöstä, joka kehitettiin yhteistyössä CIE:n kanssa ”Karelia ENPI CBC project Smart e-Tourism”- projektissa. Kizhi-matkalla kohtasimme monenlaista haastetta, mutta tulokset puhukoon puolestaan. Upea paikka, hieno projekti!

Pilvikirkko Ajankohtaisessa kakkosessa

Pilvikirkko Ajankohtaisessa kakkosessa

Viikko sitten tiistaina 26.11.2013 Ajankohtainen kakkonen esitti ohjelmassaan kuinka OULU3D Oy:n pilvikirkko syntyi. Ohjelmassa näytettiin myös virtuaali-iltahartauden tekemistä OULU3D Oy:n toimistolla yhdessä kirkkoherra Jaakko Kaltakarin kanssa. Ohjelman tekeminen oli mukava kokemus ja kyllä meistä näytti, että toimittajillakin oli hauskaa!

Pilvikirkko on yksi tapa hyödyntää vuorovaikutteista 3D-internettiä. Kirkon tavoin mikä tahansa muu kohde voidaan mallintaa ja iltahartauden tavoin, kohteessa voi järjestää minkä tahansa muun tapahtuman. Kohteeseen voi lisäksi rakentaa sovelluksia, museossa voi kulkea virtuaalinen opas, oppimistilaan voi kokoontua opettaja ja opiskelijat virtuaalihahmoillaan tai virtuaaliseen kauppaan voi mennä asioimaan myyjän kanssa. Mikä parasta – virtuaalimaailmassa eivät etäisyydet rajoita, vaan sinne voi kokoontua mistä tahansa päin maailmaa. Mistä sinä haluaisit tehdä vuorovaikutteisen, virtuaalisen tilan?

Alla vielä linkki ohjelmaan, jos se jäi viime viikolla näkemättä.

http://yle.fi/uutiset/tervetuloa_pilvikirkkoon__sisaan_virtuaalihahmona/6954989?autoplay=true

Virtuaalikirkko Tietokone-lehdessä

Tietoisuus Haukiputaan 3D-kirkosta leviää: löysimme ison kuvan mallistamme Tietokone 9/13 sivuilta. Pääset tutustumaan virtuaalikirkkoon myös osoitteessa www.pilvikirkko.fi.

Tietokone 9/2013

Klikkaa kuva isommaksi.

Kaupunkisuunnittelun väline

Parhaillaan Oulussa luodaan kaupunkisuunnittelun 3D-strategiaa päätöksenteon ja kansalaisvaikuttamisen apuvälineeksi. Strategian luomisessa ovat mukana Oulun yliopisto sekä yritykset Oulu3D, Uki arkkitehdit ja eVocons.

Teknologia mahdollistaa jo todellisuuden toistamisen helppokäyttöisesti ja hyödyllisesti. Haluamme luoda mahdollisuuden vaikuttaa virtuaalisesti, saada uusia bisnesmahdollisuuksia sekä konkretisoida kaupunkisuunnittelun valmistelua. Hyödyllisten ja käyttökelpoisten palvelujen lisäksi vuorovaikutteinen 3D helpottaa kommunikointia, ja on sitä kautta myös ekologinen ja ekonominen vaihtoehto.

Oulussa 3D:hen on tällä hetkellä mallinnettu jo 30 todellisuutta vastaavaa keskustakorttelia, joihin yritykset ja yhteisöt voivat rakentaa vuorovaikutteisia palveluita kuluttajille.

Uudet nettisivut julkaistu

Nettisivumme ovat uudistuneet! Uudet sivut on toteutettu yhdessä Studio Ilpo Okkosen kanssa. Sivuilta löydät tietoa meistä, tarjoamistamme palveluista ja tuoreita sekä työn alla olevia caseja.