Video: Kizhin virtuaalinen 3D-ympäristö

Tsekkaa! Videomme Kizhin vuorovaikutteisesta 3D-virtuaalisesta ympäristöstä, joka kehitettiin yhteistyössä CIE:n kanssa ”Karelia ENPI CBC project Smart e-Tourism”- projektissa. Kizhi-matkalla kohtasimme monenlaista haastetta, mutta tulokset puhukoon puolestaan. Upea paikka, hieno projekti!

Julkaistu kohteessa Yleinen

Pilvikirkko Ajankohtaisessa kakkosessa

Pilvikirkko Ajankohtaisessa kakkosessa

Viikko sitten tiistaina 26.11.2013 Ajankohtainen kakkonen esitti ohjelmassaan kuinka OULU3D Oy:n pilvikirkko syntyi. Ohjelmassa näytettiin myös virtuaali-iltahartauden tekemistä OULU3D Oy:n toimistolla yhdessä kirkkoherra Jaakko Kaltakarin kanssa. Ohjelman tekeminen oli mukava kokemus ja kyllä meistä näytti, että toimittajillakin oli hauskaa!

Pilvikirkko on yksi tapa hyödyntää vuorovaikutteista 3D-internettiä. Kirkon tavoin mikä tahansa muu kohde voidaan mallintaa ja iltahartauden tavoin, kohteessa voi järjestää minkä tahansa muun tapahtuman. Kohteeseen voi lisäksi rakentaa sovelluksia, museossa voi kulkea virtuaalinen opas, oppimistilaan voi kokoontua opettaja ja opiskelijat virtuaalihahmoillaan tai virtuaaliseen kauppaan voi mennä asioimaan myyjän kanssa. Mikä parasta – virtuaalimaailmassa eivät etäisyydet rajoita, vaan sinne voi kokoontua mistä tahansa päin maailmaa. Mistä sinä haluaisit tehdä vuorovaikutteisen, virtuaalisen tilan?

Alla vielä linkki ohjelmaan, jos se jäi viime viikolla näkemättä.

http://yle.fi/uutiset/tervetuloa_pilvikirkkoon__sisaan_virtuaalihahmona/6954989?autoplay=true

Julkaistu kohteessa Yleinen

Virtuaalikirkko Tietokone-lehdessä

Tietoisuus Haukiputaan 3D-kirkosta leviää: löysimme ison kuvan mallistamme Tietokone 9/13 sivuilta. Pääset tutustumaan virtuaalikirkkoon myös osoitteessa www.pilvikirkko.fi.

Tietokone 9/2013

Klikkaa kuva isommaksi.

Julkaistu kohteessa Yleinen

Kaupunkisuunnittelun väline

Parhaillaan Oulussa luodaan kaupunkisuunnittelun 3D-strategiaa päätöksenteon ja kansalaisvaikuttamisen apuvälineeksi. Strategian luomisessa ovat mukana Oulun yliopisto sekä yritykset Oulu3D, Uki arkkitehdit ja eVocons.

Teknologia mahdollistaa jo todellisuuden toistamisen helppokäyttöisesti ja hyödyllisesti. Haluamme luoda mahdollisuuden vaikuttaa virtuaalisesti, saada uusia bisnesmahdollisuuksia sekä konkretisoida kaupunkisuunnittelun valmistelua. Hyödyllisten ja käyttökelpoisten palvelujen lisäksi vuorovaikutteinen 3D helpottaa kommunikointia, ja on sitä kautta myös ekologinen ja ekonominen vaihtoehto.

Oulussa 3D:hen on tällä hetkellä mallinnettu jo 30 todellisuutta vastaavaa keskustakorttelia, joihin yritykset ja yhteisöt voivat rakentaa vuorovaikutteisia palveluita kuluttajille.

Julkaistu kohteessa Yleinen

Uudet nettisivut julkaistu

Nettisivumme ovat uudistuneet! Uudet sivut on toteutettu yhdessä Studio Ilpo Okkosen kanssa. Sivuilta löydät tietoa meistä, tarjoamistamme palveluista ja tuoreita sekä työn alla olevia caseja.

Julkaistu kohteessa Yleinen
News Feed

Oulu3D

Tästä näkee uutisen suoraan: https://www.youtube.com/watch?v=bPc-uCGZ2gM&list=UUPRlYyFmxmA8mq5dXjS0Srg ... See MoreSee Less

Video Kizhin vuorovaikutteisesta 3D -virtuaalisesta ympäristöstä esitettiin tänään Kizhin museon näyttelysalissa Petroskoissa. Toimittajamme Reino Rugojev ke...

3 years ago

No comments yet

Oulu3D

Kizhin 3D-virtuaalimuseo pääsi Karjalan uutisiin :) http://www.youtube.com/ViestitKarjala ... See MoreSee Less

3 years ago

No comments yet

Oulu3D

Kizhi virtual 3D model at CIE Cave environment. ... See MoreSee Less

3 years ago

Heikki K LähdeUpeaa työtä. On kuin olisi taas ihan paikan päällä, niinkuin keväällä !3 years ago

Oulu3D

Check this out! Kizhi Island virtual 3D model developed in Karelia ENPI CBC project Smart e-Tourism. Videomme Kizhin vuorovaikutteisestä 3D virtuaalisesta ympäristöstä, mikä kehitettiin yhteistyössä CIE:n kanssa "Karelia ENPI CBC project Smart e-Tourism"- projektissa. Kiitokset myös Centria & Evocons Oy! http://www.youtube.com/watch?v=IXanwQiyIEs ... See MoreSee Less

Kizhi Island virtual 3D model developed in Karelia ENPI CBC project Smart e-Tourism. This project is co-funded by the European Union, the Russian Federation ...

3 years ago

Heikki K LähdeAivan mahtava elämys. On kuin olisi uudelleen paikalla. Viime keväinen matka on edelleen talle-merkkisessä paikassa miesmuistissa ! UPEAA ! SUURKIItOS aikaansaannoksesta !3 years ago